Reizen door Californië

We rijden over Highway 1 aan de Westkust van de Verenigde Staten. Ook door Californië. Een beroemde, meestal tweebaansweg. Hij is lang, hij loopt van Canada naar Mexico langs alle westkusten van deze landen. We rijden het stukje van San Francisco naar Monterey, zo’n tweehonderd kilometer zuidelijker.

De golven rollen aan…

Het is een prachtige tocht, precies zoals ik me van tien jaar geleden herinner: de Stille Oceaan waarvan de golven aan komen rollen. De golven eindigen óf tegen de rotsen óf op het strand óf beide. Prachtige vergezichten vanuit de wat hoger gelegen heuvels, zo’n honderd tot tweehonderd meter hoog, de blauwe oceaan die op het strand rolt met enorme brekers. Soms spatten de rollers op de rotsen uiteen. Een adembenemend mooi gezicht. Of we rijden beneden vlak langs het strand waar we de zee kunnen aanraken. Werkelijk prachtig!

Silicon Valley

Enige tientallen kilometers hier vandaan, ligt Silicon Valley, het ‘digitale’ hart van de Verenigde Staten, zo niet de wereld. Hier komt alle innovatie van de laatste dertig, veertig jaar vandaan. De personal computer, de smartphone, de iPod en de iPad, wat een revoluties heeft dat niet veroorzaakt. Op talloze gebieden. Niet meer in te denken hoe we zonder al die gadgets leefden. En dat alles gebeurde vanuit hier!

Napa Valley

Weer even verderop, zo’n honderd kilometer, ligt Napa Valley, een beroemd wijngebied. We proeven de heerlijkste, maar ook de duurste wijnen. De wijngaarden liggen allemaal vlakbij elkaar. Wij bezochten Inglenook Winery , bekend omdat de beroemde filmproducent van de Godfather (Francis Coppola), die hier neerstreek en ‘in wijn’ ging.
We bezoeken ook Trefethen Winery. Voor deze wijngaard werkt mijn volle neef John, hij is de representative voor de gehele Oostkust. Hij werkt vanuit Washington DC. Hij regelde voor ons een heerlijke wijnproeverij. Buitengewoon dure wijnen en natuurlijk voelde we ons verplicht twee flessen te kopen, wat niet zo handig is gegeven het feit dat we ze niet in het vliegtuig mee kunnen nemen. Dus opdrinken op de hotelkamer. Ook geen straf!

Holleywood

Zo’n vijfhonderd kilometer naar het zuiden is alweer een bekende industrie: Hollywood. Dat behoeft geen verdere uitleg.

Dit alles in één staat: Californië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *