Golfen

Golfhorloge

15 juni 2016

Hierna volgt een item over mijn golfactiviteiten, deels van mijn blog gekopieerd.

Voor mijn verjaardag vroeg ik een nieuw gadget: een golfhorloge. Een vriend van mij had zo’n ding en aangezien ik dol op gadgets ben, wilde ik er ook wel een. Inmiddels heb ik alweer een nieuwe.

Dus ernaar googelen en vinden. Het werd een Garmin Approach S6 en het is een mooi apparaat! inmiddels heb ik een Approach S60.

Golfbanen

Hij kan van alles (gegevens over de hole – hij kan maar liefst 40.000 banen inladen – het aantal slagen – alhoewel me nog net heelmaal duidelijk is hoe  dat werkt – aantal kilometers, swing- en slaggegevens, allerlei statistieken, connecties met mac en iPhone, enzovoort) en zoals zo vaak met dit soort dingen, je gaat maar een gedeelte gebruiken.

Opladen

Belangrijk ook was de oplaad-mogelijkheid. Ik kwam er achter dat de meeste van deze horloges alleen maar via de pc of mac zijn op te laden, dus moet je die dan altijd bij de hand hebben, ook als je reist. Ik wilde een oplader met een usb mogelijkheid, zodat hij via het elektriciteitsnet kan worden opgeladen. Ik reis veel en dan neem ik alleen de iPad mee – de mac is te zwaar – en dus is het horloge niet meer op te laden.

Het is gelukt. Ik kan via het net het horloge opladen en wel via de iPhone oplader, niet de iPad oplader, die is ‘te zwaar’. Ik geloof dat dat betekent dat hij te veel ampere afgeeft. Ik heb er veel navraag naar gedaan alvorens ik het ding in het stopcontact durfde te steken.

——————————————-—————

Golfbanen

10 maart 2016

Ik blogde al dat ik meer ben gaan golfen, lees hier. Golfen doe ik vooral op Golfbaan Delfland, drie lussen, zeventwintig holes. Het is een pay and play baan en dat is meteen het aantrekkelijke van deze baan. Geen clubverplichtingen, geen overheersende leden, die zich op hun lidmaatschap voorstaan, geen onvriendelijke obers en het grootste voordeel is dat het je vrijheid geeft van de ene naar de andere golfbaan te gaan en zodoende nieuwe te verkennen. Zo ben ik naar talloze golfbanen geweest inmiddels, in binnen- en buitenland. Er zijn er nog vele waar ik nog naar toe kan.

————————————

Golfen

6 april 2015

(Uit een oudere blog)

Met veel enthousiasme ben ik (vaker) gaan golfen.

Golfhorloge

Voor mijn verjaardag vroeg ik een nieuw gadget: een golfhorloge. Een vriend van mij had zo’n ding. Lees hier op deze blog er meer over.

Toernooien

Het golfvaardigheidsbewijs (gvb) had ik enige jaren geleden al eens gehaald, maar erg veel tijd om te golfen gunde ik mezelf niet.

Maar nu kon ik voor het eerst toch twee keer per week gaan golfen en zelfs aan toernooien meedoen. Een leuke en sportieve tijdsbesteding. En altijd in een mooie omgeving.

Lijst met vrienden

Ik heb een lijst met vrienden gemaakt met wie ik zou kunnen gaan golfen. Het voordeel van golfen is dat je niet heel erg goed hoeft te zijn. Dus je kunt met al je vrienden, mits ze een gvb hebben natuurlijk, gaan golfen.

Heel erg goed ben ik er niet in. Ik ben onervaren met golf. Ik meen echter redelijk mee te kunnen komen. Het ging door deze intensivering meteen een stuk beter.

‘Happy golf’

Maar het gaat om het plezier en de beweging die je oppakt. Als je negen holes loopt, loop je al gauw ruim twee uur, dus dat is een mooie lichaamsbeweging. Ik ben helemaal niet sportief, dus voor mij is altijd de grote vraag hoe ik aan mijn beweging kom, terwijl ik meestal een zittend bestaan leidt. Nou, door te golfen dus. En op de baan niet al te moeilijk doen: genieten van de goede ballen(ja die zijn er echt!) en de regeltjes, nou ja, ‘happy golf’ geldt voor mij!

Van de weeromstuit was er niet zoveel tijd om te gaan zeilen als ik als pré-pensionado had gedacht. Zeilen is al sinds mijn kindertijd mijn echte passie. Gelukkig zijn mijn twee boten (een lemsteraak en een valk) tip top in orde, dus daaraan hoefde ik niet veel tijd aan te besteden.