Mijn websites

20 augustus 2020

reneedesoet.nl

De meest recente loot aan deze stam is reneedesoet.nl. Een website voor dochter Renée over haar activiteiten als kinderboekenschrijfster. Klik hier voor reneedesoet.nl

10 juni 2020

mathys-josef.com

Inmiddels bouwde ik een site voor een schoonzoon. Deze site presenteert de sieraden die hij als goudsmit maakt. Klik hier voor deze site.

18 oktober 2018

foundation-transfusion-medicine.org,

Dit is de site van de Stichting Transfusie Geneeskunde, een stichting die eens in de twee jaar een prijs uitreikt aan medici die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van Transfusie Geneeskunde. Klik hier voor deze site.

8 november 2017

vakantiehuis-midslandaanzee.nl

Een bevriend stel hebben een vakantiehuis op Terschelling gekocht. In Midsland aan Zee. het huis heet ’t Kaapse Duin. Prachtig huis gelegen tussen en op de duinen. Wij zijn er in het laatste weekend van oktober geweest en ondanks de storm die over het eiland woedde, was het er prachtig. Dichtbij allerlei strandtenten, het pittoreske dorp Midsland en niet  ver – op de fiets – van West-Terschelling. Ze vroegen mij voor de verhuur een website te maken en dus ging ik aan de slag. Hij heet: vakantiehuis-midslandaanzee.nl. De site werkt, maar is nog in de fase van bewerking. Klik hier voor deze site.

18 februari 2012

Iedere dag wil ik wat schrijven. Over wat er tot mij komt. Ik wil het vandaag eens over al mijn websites hebben.

rudolfdesoet.nl

In 2012 ben ik begonnen met een voorloper van rudolfdesoet.nl. Daarop staat de blog Rudolf deS blogS. Ik probeer tweemaal per maand een blogje te schrijven over van alles. Dat lukt nu al ruim vijf jaar redelijk. Op het moment van schrijven, eind augustus 2017 staat de teller op 163 blogs. Klik hier voor deze site.

14 oktober 2014

watgaikdoennamijnpensioen.nl

Dan hebben we watgaikdoennamijnpensioen.nl. Inmiddels uit de lucht genomen en geïntegreerd in de website rudolfdesoet.nl, de site waar u zich nu bevindt. De gedachte achter de site was eenmaal per maand een blog te schrijven over een pensioen of pensionering onderwerp en dat lukt minder goed. Het is moeilijk om goede onderwerpen te verzinnen. Dat is op rudolfdesoet.nl al lastig, maar bij deze helemaal. Dus integreerde ik de site in mijn blog en liet hem vervallen.

15 juli 2012

vakantievillaflorida.nl

De website vakantievillaflorida.nl ging over ons huis in Florida. Veel hoefde ik er niet aan te doen, eigenlijk alleen updates. Af een toe een goede beoordeling van een huurder over zijn of haar verblijf toevoegen. In augustus 2017 is het huis verkocht, dus de site is komen te vervallen.  Klik hier voor een blog over dit huis.

1 juli 2016

martinedesoet.nl

Ook website martinedesoet.nl, een site van mijn dochter Martine, is op dit moment niet zo actief. Zij is druk met andere dingen, baan, zwangerschap, gezin, kortom, druk met het spitsuur van het leven. Maar in de toekomst kan de site actief worden, als Martine weer meer tijd heeft. Klik hier voor deze site.

8 juli 2014

myoirs.wordpress.com

Ik schrijf veelvuldig op de site myoirs.wordpress.com, voor de blog Mijn Oirs (= mijn nazaten). Oirs spreek je uit als ‘oors’. Het gaat over het wel en wee van mijn kleindochter Sammie en mijzelf als oppas opa. Binnenkort wellicht nog een kleinkind. Gemiddeld schrijf ik vaker dan tweemaal per maand. De teller staat eind augustus 2017 op 96 blogs. Klik hier voor deze site.

31 maart 2014

roderickvandriestsenior.wordpress.com

Tot slot heb ik de site roderickvandriestsenior.wordpress.com, mijn verhalen site. Deze staat ook al een tijdje stil. Ik schrijf wel verhalen, maar publiceer ze (nog) niet. Klik hier voor deze site.

14 maart 2013

sappellipartners.nl

Vergeet ik er nu een? Ja natuurlijk, ik onderhoud ook sappelliparters.nl, de site voor interim opdrachten van Jolan. Ook daar gebeurt nu even niets, want ze heeft een vaste baan.  Ik houd de site alleen met updates en backups bij. Klik hier voor deze site.

10 april 2011

trafalgar-rose.com

Dat zijn dus al heel wat sites. Ik tel de site trafalgar-rose.com, die ook over ons huis in Florida gaat, niet mee. Hij bestaat niet meer, vakantievillaflorida.nl heeft deze site overgenomen. De laatste heb ik zelf gemaakt, zie boven.

DayOneJournal

Deze blog zou niet volledig zijn, als ik niet mijn journaal vermeld: DayOneJournal. In deze app beschrijf ik dagelijks alles wat ik meemaak, al sinds 1995. Aanvankelijk schreef ik in boekjes, later, met der komst van de iPad, had ik daar de app MaxJournal voor, maar op enig moment in 2013 ben ik naar DayOne geswitcht. Ik beschrijf niet zozeer emoties als we de feitelijke gebeurtenissen. Ook als logboek voor de watersportactiviteiten. Erg handig ook, om eens wat terug te zoeken. Ook plaats ik er foto’s bij. Het geheel is erg leuk. Voor alleen DayOneJournal staat de teller op bijna 1700 entries.

——————————————————————————————————-

Website update en back-up

19 oktober 2016

Als het tijdsbesteding gaat, heb ik beschreven dat ik websites ben gaan bouwen. Voor mijzelf, om te bloggen en ten behoeve van anderen. Deze sites, gebouwd in WordPress, dien ik geregeld te updaten en te backuppen. Dit kost tijd. Hoe dat moet en kan, wordt op de sites zelf, via de back-end, mogelijk gemaakt.

Back-end

De back-end is het gedeelte van de site waar alleen ik bij kan. Ik kan daar op inloggen met mijn eigen codes en daar speelt zich een hele wereld af. Daar zet je teksten neer, foto’s, tags, dat soort dingen. Er is ook een database waar ik ook bij kan, maar dat is heel technisch. Gelukkig beheers ik dat, maar als gezegd, ik kom er niet zo vaak.

Back-up

Updaten is net zo belangrijk als het maken van een back-up. Ook dat doe ik geregeld. Doe je dat niet en er gaat iets mis tijdens de update, dan zou je wel een alles kwijt zou kunnen zijn.

Eenmaal is uitgerekend deze site vastgelopen. Niets deed het meer en na wat drukken op knoppen, verdween de site helemaal. Alles dat nog te zien was, was een foutmelding.

Gelukkig is er ook nog een provider. Ik bel ze, ze gaan kijken, bevestigen dat er was mis is en melden me dat ze de versie van gisteren terUg zullen zetten. Wat een opluchting!

—————————————————————————————————————————

Een nieuwe site

4 juli 2016

Met trots meld ik een nieuwe website: martinedesoet.nl. Klik hier.

Martine is mijn dochter en ze maakt schilderijen, kaarten, zoals geboorte- en trouwkaarten, beschildert servies en doet meer kunstzinnige uitingen, zoals knutsels bijvoorbeeld voor het huis. 

Wat ik aan de site mooi vind en goed geslaagd, is de slider op de foto’s. Als je met je muis op een foto van haar werk komt, bijvoorbeeld op een foto van een geboortekaartje, schuift er een filter overheen, die aangeeft dat je kunt klikken. Prachtig!

Ga gerust eens kijken. De site is nog niet helemaal af, maar dat betreft vooral de teksten. De plaatjes spreken voor zich…. Nogmaals, klik gewoon hier…

————————————————————————————————-

Websites bouwen

8 januari 2015

In een eerdere blog meldde ik al dat ik was gaan bloggen. Over van alles. Ik deed dat aanvankelijk op een website van Google Blogspot.

Bloggen

Een echte website was het niet, mijn blog op Google Blogspot. Wat Google bood was destijds, toen ik ermee begin 2012 begon, een hele eenvoudige manier om snel en gemakkelijk je eerste blog online te kunnen zetten. Ik kon er goed mee overweg. Ik kende na verloop van tijd alle trucjes. Maar het nadeel was dat als mensen wilde reageren – ja ik realiseer het me, wie zou dat nou willen – zij allerlei handelingen moesten verrichten. Zo moesten ze zich aanmelden bij Google Plus. Dus daar zag men gaande de procedure van af. 

Professioneler

YouTube tutorials om websites te leren bouwen

Na drie jaar en ruim honderd blogs verder vond ik het tijd voor een professionelere aanpak worden. Ik stapte over op WordPress, een ‘content management system’. Oorspronkelijk werd Wordpress ontworpen voor het posten van blogs, later werd het verder door-ontwikkeld om tevens ‘content’ voor complete websites te kunnen bevatten.
Daar ben ik mee aan de slag gegaan, autodidactisch op YouTube tutorial filmpjes over het onderwerp bekeken en na verloop van tijd lukte het me mijn blogs van Google Blogspot om te zetten naar mijn eigen WordPress site: rudolfdesoet.nl.

Allerlei websites

Dat smaakte naar meer. Ik maakte de onderhavige site waar dit relaas nu op staat: watgaikdoenamijnpensioen.nl. Daarna volgde een website voor de verhuur van ons huis in Florida: vakantievillaflorida.nl. Weer later ‘bouwde’ ik een site voor mijn belevenissen met kleindochter Sammie: myoirs.wordpress.com.
Voor mijn dochter maakte ik de site martinedesoet.nl, voor al haar kunstzinnige uitingen.

Druk, druk, druk

En nu ben ik druk met niet alleen het geregeld posten van blogs, maar ook met het onderhoud van de sites: upgrades, nieuwe toepassingen toevoegen (plug-ins), beveiliging optimaliseren en steeds de ‘look en feel’ verder verbeteren.

Nerd

Ja je gevoel klopt: ik ben een beetje een ‘nerd’ aan het worden. Beetje maar, hoor.