Schrijven En Bloggen

19 mei 2015

Met veel enthousiasme ben ik gaan schrijven en bloggen.

iPad

Dat deed ik al een tijdje. Ik houd al jaren op de iPad een dagjournaal bij. Het is geen dagboek maar eerder een journaal met feiten. Daarvoor schreef ik alles op in een boekje of hield ik een en ander bij op mijn 1PAQ, een pda (personal digital assistent). Ik houd al jaren een blog over van alles en nog wat bij (sinds 2012) en ik wilde dat uitbreiden. Ik ben verhalen gaan schrijven en ook ben ik de dingen die ik om me heen zag gaan beschrijven. 

‘Writing prompts’

Writing prompts noemen ze dat in het Engels. Zo zat ik bijvoorbeeld al tikkend op de iPad naar buiten te kijken en zag een struik tegen de muur aangroeien. Ik beschreef wat ik zag. Ik heb dat vervolgens vier keer, in alle jaargetijden, met die struik herhaalt. Ook andere dingen beschreef ik, bij wijze van oefening. Leuk om te doen. Ook hier volg je een leercurve. Verhalen waarmee ik als kind was begonnen, gaf ik een vervolg, zoals de avonturen van Pieter de Kraai. Deze verhalen staan nog niet online.

Rudolf deS blogS

Deze activiteit groeide in het eerste jaar uit tot een voor mij heel belangrijke. Ik noem mijzelf nu een blogger. Ik ben me erin gaan verdiepen, ik heb er boeken over gelezen, ben erover gaan googelen, enzovoort. Waar je mijn blog kunt vinden? Klik hier.

Het opzetten van een website in WordPress heb ik me eigen gemaakt (lees hier meer daarover) en ik doorliep ten behoeve van het schrijven een cursus ‘blind typen met tien vingers’. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou kunnen!