Schrijven En Bloggen

19 mei 2015

Boeken schrijven

Met veel enthousiasme ben ik gaan schrijven en bloggen. Ik schreef een boek, een avonturenroman. Dat was eigenlijk meer een oefening. Kijken of ik dat kon en de rit kon uitzitten. Dat lukte en op enig moment stond ik bij de printshop. Het boek was klaar. Inmiddels meen ik dat het helemaal nog niet klaar is. Ik heb nieuwe ideeën erover. Die voeg ik ooit nog eens toe.

Eerst werk ik verder aan mijn huidige boek, mijn familiegeschiedenis, een trilogie misschien wel. Het eerste deel gaat over mijn twee grootouders van moederskant, het tweede deel over hun kinderen en de Tweede Wereldoorlog. Deel drie gaat over mijn vader, zijn ouders en zijn eigen rol tijdens de Slag om Arnhem. Deel I is bijna af, omvat zo’n driehonderd bladzijden. Met deel II ben ik vergevorderd. dat omvat al zo’n vijfhonderd bladzijden. er zal nog wel het nodige geschrapt moeten worden, want vijfhonderd is te veel. Deel III is er nog helemaal niet.

Bloggen en de iPad

Bloggen deed ik al een tijdje. Ik houd al jaren op de iPad een dagjournaal bij. Het is geen dagboek maar eerder een journaal met feiten. Daarvoor schreef ik alles op in een boekje of hield ik een en ander bij op mijn 1PAQ, een pda (personal digital assistent). Ik houd al jaren een blog over van alles en nog wat bij (sinds 2012) en ik wilde dat uitbreiden. Ik ben verhalen gaan schrijven en ook ben ik de dingen die ik om me heen zag gaan beschrijven. 

‘Writing prompts’

Writing prompts noemen ze dat in het Engels. Zo zat ik bijvoorbeeld al tikkend op de iPad naar buiten te kijken en zag een struik tegen de muur aangroeien. Ik beschreef wat ik zag. Ik heb dat vervolgens vier keer, in alle jaargetijden, met die struik herhaalt. Ook andere dingen beschreef ik, bij wijze van oefening. Leuk om te doen. Ook hier volg je een leercurve. Verhalen waarmee ik als kind was begonnen, gaf ik een vervolg, zoals de avonturen van Pieter de Kraai. Deze verhalen staan nog niet online.

Rudolf deS blogS

Deze activiteit groeide in het eerste jaar uit tot een voor mij heel belangrijke. Ik noem mijzelf nu een blogger. Ik ben me erin gaan verdiepen, ik heb er boeken over gelezen, ben erover gaan googelen, enzovoort. Waar je mijn blog kunt vinden? Klik hier.

Het opzetten van een website in WordPress heb ik me eigen gemaakt (lees hier meer daarover) en ik doorliep ten behoeve van het schrijven een cursus ‘blind typen met tien vingers’. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou kunnen!