Huis in Florida verkocht!

Iets dat ik tot voor kort in het dagelijks leven deed en dat nu vervallen is, betreft het vakantiehuis in Florida. In een eerdere blog beschreef ik dat we een vakantiehuis in Florida exploiteerden (zie het linkje onderaan de blog). Het huis hebben we vorig jaar (net voordat hurricane Irma over Florida raasde) verkocht en alle activiteiten die met de exploitatie te maken hadden zijn beëindigd.

Frent, Inc.

We kochten het huis in april 2010 en behalve dat we er zelf geregeld naar toe gingen, verhuurden we het aan anderen. Met toenemend succes. We hadden er een bedrijf voor opgericht een zogenoemde ‘Inc.’, een BV naar Amerikaans recht: Frent, Inc. Jolanda was de president en ik de vice-president. Ik had dus nog vooruitzichten ?

Nederlanders

Aanvankelijk verhuurden we met behulp van onze Amerikaanse property manager Easy Choice Vacation Homes, maar na verloop van tijd begonnen ook de verhuuractiviteiten via de Nederlandse verhuur website Micazu te lopen. Zo hard zelfs dat we uiteindelijk alleen nog maar aan Nederlanders verhuurden.

Voordelen

Dat had veel voordelen: er bleef niets ‘aan de strijkstok hangen’ – aan verhuur via de property manager leek het wel alsof iedereen eraan verdiende behalve wij – en het dollar risico was niet meer aanwezig. Want er rekenden in euro’s af. Dat scheelde ook.

Al met al werden de doelstellingen gehaald: ruimschootse kostendekking door verhuur, waardestijging en profiteren van de dollar. Het werd tijd het te verkopen. Op het hoogtepunt, als het ware. Na zeven jaar vonden we het dus mooi geweest. De huizenprijzen waren inmiddels gestegen, de dollar was nogal gedaald en de kosten werden gedekt. Tijd om iets anders te gaan doen.

Ik mis het!

Overigens moet mij wel van het hart dat ik ‘Florida’ erg mis. Het huis, de omgeving, het klimaat, de ruimte, het Amerikaanse leven – waardoor je als je weer thuis in Nederland bent, ons Nederlandse leven hier weer zo enorm kunt waarderen – het golfen op prachtige banen, de shopping malls, enzovoort, enzovoort. Ik kende de weg, de restaurants, de toeleveranciers, de mensen met wie ik daar zaken deed, de stranden, vooral aan de westkust, ik mis het. Maar het was wijs er bijtijds mee te stoppen.

Klik hier voor een beschrijving in een eerdere blog over het huis en waar het huis en de omgeving voor stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *