Treuzelen

Bron: Kakhiel, linkje, zie onderaan

Soms verbaas ik me zover hoe sommige mensen – laat ik het vriendelijk zeggen – kunnen treuzelen in het verkeer, als wandelaar op de stoep of bij de kassa. Of hoe ze in de weg kunnen staan. Mensen zijn zó met zichzelf bezig, ze hebben niet door wat hun acties of getreuzel voor anderen betekent.

iPhone zelfscan

Gelukkig zie ik kans om het getreuzel bij de kassa van de supermarkt te ontlopen door de zelfscan en sinds kort die van de iPhone te gebruiken. Dan heb je van niemand last.

Geen goede start

Maar laatst was het weer eens raak: ik ging voor een boodschap naar een drogisterij. Nadat ik gevonden had wat ik wilde kopen, ging ik naar de kassa. Kom ik daar aangelopen, piept er net iemand voor. Geen goede start. En ja hoor, deze persoon staat vervolgens eindeloos te treuzelen, het is meer dan verschrikkelijk. Zelfs de kassière geeft mij een blik van verstandhouding.

Betalen, hoe moeilijk is dat?

Het lijkt erop alsof de persoon ineens bij zichzelf denkt: oh ja, dat is waar ook, daar sta ik dan, bij de kassa, nu moet ik betalen, dus laat ik eens mijn portemonnee gaan zoeken. Dat lukt vervolgens niet. Eindeloos sjorren aan de tas, zoeken in de tas, de halve inhoud eruit en doorgespit en ja hoor daar komt hij, de portemonnee! Nu nog het geld eruit halen, ook niet makkelijk, dat betalen, ‘hoeveel is het precies?’, dat heb ik niet zo snel, kan ik pinnen? (wat een vraag!), oh nee, ik heb het toch. Vervolgens wordt er eerst te weinig gegeven, dan teveel, dus het wisselgeld aannemen en je zou zeggen vervolgens: wegwezen.

Vernietigende blik

Maar nee, eerst wordt uitgebreid het geld in de portemonnee gestopt, dan de portemonnee terug in de tas, al die tijd liggen de boodschappen op de toonbank en moeten de kassière en ik blijven wachten, ik kan er immers nog niet bij. Ik doe dat gewoon toch, schuif de spullen opzij, het heeft lang genoeg geduurd. De boodschap komt over, ik krijg een vernietigende blik (bron foto: Plazilla).

Vooruitdenken

Een paar dingen vallen op. In de eerste plaats, het lijkt erop, ik zei het al, dat het vooral kleinere speciaal zaken zijn, zoals drogisterijen, bakkers, maar ook pompstations, waar dit gebeurt. Alsof dat de plaats van serene rust is, waar tempo er niet toe doet. In de tweede plaats, betrokkenen reageren meestal boos als je er wat van zegt. In de derde plaats gaat het vaak om een bepaalde groep mensen, mensen die het blijkbaar moeilijk vinden om vooruit te denken: je gaat naar de kassa, je bedenkt je dat je je portemonnee gaat pakken, je staat klaar om te betalen, ruimt tegelijkertijd je spullen op en laat iedereen zo min mogelijk wachten. Dat is toch niet zo moeilijk?

Klik hier voor de 7-vet-irritante-dingen-die-altijd-gebeuren-in-de-rij-van-de-kassa-bij-de-supermarkt.

2 reacties op “Treuzelen

  1. Ha rudolf, ff een reactie op treuzelende mensen. Wees blij dat je zelf die eigenschap niet hebt en verheug je. Is uiteindelijk beter voor je eigen hart. Liefs Marjan Wachters

    1. Ha Marjan, wat leuk van je te horen, hoe is het met je, oude liefde van me! Hoe lang is het geleden? Precies 45 jaar! En je hebt in je reactie natuurlijk helemaal gelijk. Je schrijft het goed en kernachtig: ik verheug me dat ik niet treuzel en al die ergernissen zijn inderdaad slecht voor je hart en ook wel andere zaken denk ik. Liefs, Rudolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *