Tien jaar bloggen

Vandaag, 18 februari 2022, is het precies tien jaar geleden dat ik met bloggen begon. Ik poste mijn eerste blog met behulp van Google Blogspot. Blogspot was buitengewoon eenvoudig om op te zetten. Het ging zo goed als vanzelf. Daarna bracht ik nog wat verbeteringen aan, ik voegde foto’s toe, bracht kleuren aan, zette kopteksten boven de paragrafen en wat dies meer zij. Ik was er heel tevreden mee.
Ook kreeg ik van een paar mensen redelijke kritieken. Voor mij alle reden om ermee door te gaan. Alhoewel ik in de sectie ‘waarom deze blog’ schrijf, dat ik het schrijven vooral leuk vind en dat dus in de eerste plaats voor mijzelf doe. Niettemin is een lovend woord leuk om te horen en stimulerend. Dus beste lezers, dank daarvoor!

Professioneler

Na twee jaar wilde ik een professionelere uitstraling. Ik verdiepte me in wordpress – een van de vele ‘software pakketten’ waar websites op draaien en ontwierp met vallen en opstaan mijn eigen website: rudolfdesoet.nl. Prachtig! Een aantal dingen die ik in blogspot gewend was te doen, moest ik anders leren te doen, maar wordpress bleek vele voordelen boven het eenvoudige blogspot te hebben. Er kon en kan zoveel meer mee.

WordPress

Gaandeweg raakte ik zodanig in wordpress bedreven, dat ik andere websites ging ’bouwen’. Voor anderen en voor mijzelf. De meeste ervan draaien nog steeds, voor sommige doe ik ook het onderhoud, andere droeg ik over aan degene voor wie ik de site bouwde.

249 blogs

Terug naar mijn blogs. Met deze blog erbij heb ik op de kop af 249 blogs gepost. Vier concepten staan op dit moment in de wachtkamer – ’kraamkamer’ is misschien een beter woord – te pruttelen. Ze staan met smart te wachten om gepost te worden. Zo werk ik: ik schrijf een concept en laat dat een tijdje ’pruttelen’. Dat kan korte of lange tijd zijn. Gedurende het pruttelen, verbeter ik de tekst, doe de foto’s erbij, maak de kopteksten, zet het concept in een categorie, voeg tags toe en na verloop van tijd is hij klaar om gepost te worden. Terwijl buiten de zeer zware storm Eunice over het land raast, schrijf ik deze blog over ‘tien jaar’ en post hem vrijwel onmiddellijk, nog dezelfde dag.

Andere websites

Aanvankelijk poste ik drie á vier blogs per maand, maar dat was niet vol te houden. Temeer daar ik ook op andere websites blogs poste. Zoals op ’watgaikdoennamijnpensioen.nl’, of ’mijn oirs’, een blog over de belevenissen met de kleinkinderen. Ook had ik een site over ons vakantiehuis in Florida dat we bijna tien jaar verhuurden.

Tevreden!

Terugblikkend is mijn conclusie dat het bloggen mij veel heeft gebracht. Ik ben er blij en tevreden mee, het geeft een gevoel van dankbaarheid. Schrijven is wat graag doe. Al tijdens mijn werkzame leven besteedde ik daar veel tijd aan. Ik schreef veelal notities en beleidsstukken en ook brieven en later ingewikkelde emails. Nog steeds schrijf ik iedere dag. Overigens niet alleen voor deze en andere blogs. Inmiddels schrijf ik ook fictie. Eén manuscript heb ik al af – het ligt ’op de plank’ want ik vind dat het nog wat verbetering behoeft. Het is een jeugd avonturenboek. Het tweede, een verhaal gebaseerd op waar gebeurde feiten, gaat over een gezin vóór, tijdens en na WOII. Het vordert gestaag.

Ik ga ermee door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *