De Pleats

Het is bijzonder hier. Ik zit in eetcafé de Pleats in Woudsend. Te eten. Aan het tafeltje naast me zitten ruziënde mensen. Hij is volgens mij van een lemsteraak die ik geregeld met huurders zie varen.

Schipper

Ooit lagen we met onze aak naast hem, in Vlieland. Toen hoorde ik hem op grove wijze zijn kleinzoontje van pakweg anderhalf aan zijn verstand brengen dat hij de schipper was en dus de baas. Het jochie moest dat goed begrijpen. Het ventje droop huilend af.

Fries

De drukte in het Friese dorp komt door de zogeheten Woudsender Sleepbootdagen. Allerlei oude, prachtige sleepboten verzamelen zich hier in dit gezellige dorp – waar overigens ook de Elfsetdentocht doorheen komt, maar dat geheel terzijde.

Aan de bar staan mensen druk in het Fries te praten en te schreeuwen. Ik versta er niets van. De mensen zijn uitzonderlijk lelijk. Zeker als ze het Friese dialect uitspreken.
Toch is dit een leuke tent, de Pleats. De bediening is in ieder geval erg vriendelijk en betrokken. Zo hoort het. En het eten is niet slecht. Zeker voor deze prijs. Strandtent niveau, denk je, maar het is beter en goedkoper.

Ik zal een positieve recensie schrijven en op de site achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *