De Pier van Scheveningen

imageDe Pier is in 2015 verkocht en opgeknapt. Het ziet er inmiddels allemaal best aardig uit, voor Nederlandse standaarden, wel te verstaan. Want wij Nederlanders pakken dit soort dingen, veel dingen eigenlijk, novaal kneuterig aan. Benepen, zei Bolkestein ooit.

De vernieuwde pier

Maar goed, daar is hij dan, de vernieuwde Pier. Ik pier van scheveningenwoon al jaren in Scheveningen en zo eens in de paar jaar lopen we er wel eens langs. Om te zien of hij wat verbeterd was. We gingen eigelijk heel weinig, omdat er niets aan was. Smoezelig, versleten, koud, tochtig. Er
zijn tijden geweest dat je entree moest betalen, een klein bedrag van ik meen 1,50, met als gevolg dat weinigen de pier opgingen en dus bleef het aantal bezoekers gering. Dus geen geld voor onderhoud en gestage achteruitgang.

Het ziet er nu leuk uit

Maar nu ziet het er een stuk leuker uit. Door de pier heen lopend, door een eigenlijk een lange gang, tref je ‘open’ restaurants, dus zonder murduinenen, afgewisseld met stalletjes waar mensen hun knutselwerkjes tentoonstellen, kledingboetieks en bars, kinderspeelplaatsen, enzovoort. Er is muziek, niet te hard en het is er beschut tegen de koude Scheveningse wind. Prachtig uitzicht op zee, de golven, het strand,
het Kurhaus en de zon op de duinen. Het geheel ziet er niet langer smoezelig en versleten uit – een paar delen zijn afgebroken – en belangrijk ook, het is er lekker warm.

Kortom, nu wél de moeite
waard om eens naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *