Creativiteit

Creativiteit ontstaat uit niets, uit verveling. Door niets te doen komen er gedachten en sommige daarvan zijn creatieve. Dat las ik ergens, het klinkt vreemd, toch geloof ik dat het waar is.

Grap

Dus als ik vroeger grapshalve wel eens zei dat mijn werk eruit bestond uit het raam te staren omdat ik dan beleid aan het maken was, een opmerking waarmee ik de lachers op mij hand kreeg, is eigenlijk heel erg waar.

Gedachten

Starend in de verte, wat je ziet neem je eigenlijk niet of nauwelijks in je op, dat is het moment. Ik ken die momenten. En het klopt, er komen dan gedachten langs en soms ook hele creatieve. Een enkele keer gaat het over iets waar je je op dat moment druk over maakt, maar als je ‘in ruste’ bent, waar dan ook, staand achter een raam, in de auto, op het water, wandelend langs het strand, dáár gebeurt het. Als je je het jezelf toestaat, er open voor staat en een ‘haakje’ hebt waaraan je de gedachten aan kunt ‘ophangen’.

App

Maar soms ook wel als je naar een niet interessant tv programma kijkt. Dan kan er zomaar een gedachte opkomen waar je wat aan hebt. Ik probeer dan die die gedachte vast te houden. Vroeger had ik daar een notitieboekje voor, tegenwoordig kan ik met een app de gedachte dicteren en later uitwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *