Corona en zo (5): de test-afspraak

Tjonge, wat is er een drukte rondom de test: vier dagen vóór de test lukte het niet online noch telefonisch te reserveren. Dat ging zo:

Geen testlocatie

Nadat je een aantal vragen online beantwoordt, moet je je postcode intoetsen. De iPad geeft terug: in jouw buurt geen testlocatie. Dat kan niet kloppen. Ik probeer de postcode van het Van der Valk hotel in Nootdorp waarvan ik weet dat er een teststraat is. Antwoord: geen teststraat aanwezig! Ik besluit te gaan bellen.

Na tien minuten wachten en dezelfde vragen te hebben beantwoord, blijkt dat in de wijde omgeving van mijn woonplaats (een straal van een half uur) geen testlocatie beschikbaar is, althans niet binnen drie dagen. Ik stel aan de telefoniste voor dat ze mij over vier dagen boekt. Kan niet. Het systeem kan, mag of gaat niet verder dan drie dagen. De telefoniste adviseert mij morgen terug te bellen en vooral vroeg, om acht uur of zo, dan is er over dan drie dagen wellicht wel een mogelijkheid.

Het grote wachten begint

Aldus geschiedt: ik bel rond half tien, wacht dit keer maar liefst vijftien minuten en wandel opnieuw met de telefoniste door alles heen, naam, mobiel nummer, email adres, burgerservicenummer (van te voren opzoeken!), gezondheidsklachten (immers, zonder klacht geen test). Vervolgens begint de zoektocht naar een locatie. Ik ken de drill inmiddels. Het wordt Schiedam – een half uurtje rijden, over drie dagen. Ik boek de datum, krijg nog wat instructies mee en dat is dat.

Het grote wachten begint. Quarantaine, geen contacten meer, een lijst met contacten van de afgelopen dagen maken, zoals de kapper, alles netjes in gereedheid brengen, just in case. Inmiddels blijkt Trump corona te hebben. Hij schijnt voortdurend getest te worden en zal ook wel onmiddellijk over de uitslag kunnen beschikken. Gewone stervelingen zoals ik doen dus zes dagen over dit hele traject.

De volgende blog gaat over de test zelf en de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *