Corona en zo (3)

Je kunt wel zeggen dat het corona-virus mij bezig houdt, dit is al de derde blog in een paar weken! Wie houdt het niet bezig, dezer dagen? Het beheerst alles, het nieuws, de talkshows, onze gesprekken, appjes met familie en anderen, het gaat maar door en het gaat ook nog even duren. En dan al die grappen, sommige zijn echt hilarisch!

Anderhalve meter

Ik vernam dat de mensen zich niet voldoende aan de social distancing houden, de anderhalve meter afstand ten opzichte van iedereen. Dat schijnt erg belangrijk te zijn. Ik zie de wijsheid daar ook van in. Ik voer deze maatregel dan ook zoveel mogelijk uit, in winkels, op straat en met leveranciers thuis.

Nu had ik het volgende bedacht: de mensen blijken zich onvoldoende aan de maatregelen te houden en dus verwacht ik een totale lockdown, zoals in veel Europese landen, Spanje, Frankrijk en ook België, dat weet ik niet zeker.

Terzijde: terwijl ik dit schrijf, krijg ik op mijn iPhone een alarm binnen over het afstand houden. ‘Samen tegen corona’, heet het. Heel goed!

Totale lockdown?

Enfin, ik verwacht dus mogelijk een totale lockdown. Als dat zo is, gaan mensen zich daarop richten en weer een bepaald gedrag vertonen, zoals het hamstergedrag van nu. De truc is om het vóór te zijn. Dus heb ik bedacht, dat als we allemaal binnenshuis moeten blijven, er een run op sportapparatuur komt en binnen de kortste keren alles is uitverkocht. Dus ga ik nu een roeiapparaat bestellen. Dan ben ik het voor.

Terzijde: dat bleek achteraf dus volledig misgegokt: ik moest bijna anderhalve maand op de machine wachten, totaal uitverkocht!

Wat zou er nog meer zijn waar een run op komt?

Milieustraat

Overigens als vervolg op een eerdere blog over het corona-virus, het hamstergedrag, blijken mensen nu ook als uitje massaal naar mileustraten te gaan. Ze worden mondjesmaat toegelaten. Kun je dat voorstellen? De mileustraat als uitje? Is een verschrikkelijker omgeving denkbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *