Mijn websites

Iedere dag wil ik schrijven. Over wat er tot mij komt. Dat doe ik dan ook. Af en toe gaat er van al dat geschrevene en al dat tot mij komt, een stukje over naar een van mijn sites. In deze blog wil ik het eens over al mijn websites hebben. Helemaal onderaan kunt u op de sites klikken.

rudolfdesoet.nl

Om te beginnen heb ik natuurlijk de website rudolfdesoet.nl, met daarop de blog Rudolf deS blogS. U bent daar nu, beste lezer, u leest die nu. De blog is niet gespecialiseerd, hij behandelt allerhande onderwerpen, rijp en groen door elkaar. Ik probeer tenminste tweemaal per maand een blog te schrijven over van alles en nog wat. Dat lukt redelijk, sinds het begin, februari 2012. Op het moment van schrijven, acht jaar later, januari 2020, staat de teller op meer dan 200 blogs. Dat is gemiddeld 2,1 per maand. De eerst komende blogs zijn in concept al geschreven. Want zo werk ik: ik schrijf een aantal concepten vooruit, laat ze een tijdje als concept ‘pruttelen’ om ze vervolgens te posten.

watgaikdoennamijnpensioen.nl

Toen ik met pre-pensioen ging ontwierp ik de website watgaikdoennamijnpensioen.nl. Daar blogde ik aanvankelijk eenmaal per maand. Na verloop van tijd lukte dat niet meer. Het was echt een ‘single issue’ blog, gespecialiseerd in de vraag: hoe breng ik mijn tijd door, wat zijn de activiteiten zoal en hoe ben ik daarop gekomen. Pensioneringsvraagstukken dus. Hoe ga je om met deze nieuwe fase in je leven? Het blijkt moeilijk om steeds opnieuw goede onderwerpen te verzinnen. Dat is op rudolfdesoet.nl, deze blog, al lastig, maar bij watgaikdoennamijnpensioen.nl helemaal. Toen de teller op dertig blogs stond, begin 2020, heb de meeste blogs overgezet op deze website onder de pagina/button in het menu hierboven: WatGaIkDoenNaMijnPenioen. Zodoende is er dus niets verloren gegaan. Binnenkort hef ik de site op.

vakantievillaflorida.nl

Vervolgens maakte ik de site vakantievillaflorida.nl. Deze website ging over ons huis bij Orlando, Florida. De site liet foto’s van het huis zien, een ‘virtual tour’, wat te doen in de omgeving, nuttige adressen, tips, enzovoort. Het was geen boeking site, daarvoor stond het huis geadverteerd bij Micazu.nl. De huur liep erg goed. Veel hoefde ik aan de site niet aan te doen, toen hij eenmaal af was, af en toe een update, zo nu en dan een beoordeling van een huurder over zijn (m/v) verblijf toevoegen. Het huis is verkocht, de site opgeheven.

martinedesoet.nl

Ook de website martinedesoet.nl, de site van mijn dochter Martine, is op dit moment niet heel erg actief. Zij is druk met andere dingen (zwangerschappen en zo). Af en toe post ik desgevraagd werk van haar. In de toekomst wordt de site zeker actiever, als Martine weer meer tijd heeft. Klik voor de site onderaan deze blog.

myoirs.wordpress.com

Ik schrijf veelvuldig op de site myoirs.wordpress.com, voor de blog Mijn Oirs (spreek uit ‘oors’. ‘Oir’ is een puzzelwoord en betekent ’nazaat’). Het gaat over het wel en wee van mijn kleindochter Sammie en mijzelf als oppas opa. Gemiddeld schrijf ik vaker dan tweemaal per maand. De teller staat januari 2020 op ruim 150 blogs. Klik voor de site onderaan deze blog.

roderickvandriestsenior.wordpress.com

De site roderickvandriestsenior.wordpress.com was mijn verhalen site. Deze site bestaat nog wel, maar staat al een tijdje stil. Ik schrijf mijn verhalen in DayOneJournal (zie hierna) en publiceer sommige ze op de bovenvermelde site myoirs.wordpress.com onder de button verhalen.

sappellipartners.nl

Vergeet ik er nu een? Ja natuurlijk, ik onderhoud ook sappelliparters.nl, de site voor HR interim opdrachten van mijn partner. Ook daar gebeurt nu even niets, want ze heeft alweer ruim zes jaar een vaste baan bij a.s.r.  Ik houd de site alleen met updates en backups bij. Je weer nooit of hij niet weer van pas komt.

Vakantiehuis-midslandaanzee.nl

In oktober 2017 bouwde ik op verzoek een website voor een vakantiebungalow op Terschelling: vakantiehuis-midslandaanzee.nl. Inmiddels is de site overgedragen aan onze vrienden, eigenaren van het huis in Midsland aan Zee. Ik onderhoud de site wel voor ze. Klik voor de site onderaan deze blog.

Foundation-transfusion-medicine.org

Al decennia ben ik penningmeester van de Foundation Transfusion Medicine, de Stichting Transfusie Geneeskunde. De stichting reikt eens in de twee jaar een prijs uit aan een medicus die zich op het gebied van (bloed)transfusie geneeskunde verdienstelijk heeft gemaakt. Bijvoorbeeld door onderzoek en/of publicaties. Eind 2019 staat de teller op tien prijzen over een periode van twintig jaar. De elfde prijs wordt in juni 2020 in Barcelona uitgereikt tijdens het congres van de International Society Of Blood Tranfusion (ISBT). Inmiddels heb ik voor deze stichting een website gebouwd: foundation-transfusion-medicine.org. Klik voor de site onderaan deze blog.

trafalgar-rose.com

Dat zijn er dus zeven in totaal. Ik tel de site trafalgar-rose.com, die ook over ons huis in Florida ging, niet mee. Deze site bestaat niet meer. Vakantievillaflorida.nl (zie hierboven) nam de activiteiten van deze site over. De laatste heb ik zelf gemaakt, maar ook die is, als hierboven beschreven, beëindigd.

DayOneJournal

Deze blog zou niet volledig zijn, als ik niet mijn eigen journaal vermeld: DayOneJournal. In deze app beschrijf ik dagelijks alles wat ik meemaak, al sinds de komst van de iPad in 2010. Daarvoor hield ik al van alles bij sinds 1995. Het is geen dagboek, maar een journaal. Het verschil is dat het feitelijk is, terwijl een dagboek eerder wellicht emotioneler is. Aanvankelijk schreef ik in boekjes, later, met de komst van de iPad, had ik daar de app MaxJournal voor, maar op enig moment in 2012 ben ik naar DayOne geswitcht. Ik beschrijf dus niet zozeer emoties als wel feitelijke gebeurtenissen. Ook als logboek voor mijn watersportactiviteiten met de Roos (lemsteraak) en de Jet (valk). Erg handig ook, om eens wat terug te zoeken. Ik plaats er vaak foto’s bij. Voor DayOneJournal staat de teller januari 2020 op ruim 3000 entries. Dit journaal is strikt privé, zij het dat sommigen entries hun weg naar een van bovengenoemde sites vinden, zie de eerste alinea van deze blog.

Binnen deze app, DayOneJournal, heb ik ook een journaal waarin ik alle posts voor de webites voorbereid. Daarnaast concipieer ik daarin ook ingewikkelde emails voor mijn bestuursfuncties, zodat ik goed over de materie waar het op dat moment over gaat, kan nadenken. Zelfs de wat ingewikkelder what’sapp berichten bereid ik daarin voor. Ook mijn verhalen schrijf ik daar In ruwe versie op evenals de teksten van dictaten in de dictafoon, die ik sinds 1995 geregeld inspreek.

Links

Martine de Soet

Wat ga ik doen na mijn pensioen

Mijn Oirs

Vakantiehuis Midsland aan zee

Foundation Transfusion Medicine (Stichting Transfusie Geneeskunde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *